Close

Word OV-ambassadeur

Heeft u passie voor het openbaar vervoer en vindt u het leuk die kennis en  ervaringen te delen met  senioren die nog onbekend zijn met het openbaar vervoer? Bent u woonachtig in de regio Amersfoort en 50 jaar of ouder? Dan bent u de persoon die wij zoeken als vrijwillig OV-ambassadeur!

Met een team van ongeveer 6 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de Utrechtse gemeentes Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Soest het gehele jaar door diverse activiteiten voor senioren georganiseerd over het gebruik van het openbaar vervoer.

OV-ambassadeurs geven uitleg aan senioren tijdens een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. In wisselende teamsamenstelling van 2 personen presenteert u of beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden.

OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Senioren ervaren zo zelf het reizen en krijgen vertrouwen om zelfstandig met bus of trein te gaan reizen.

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. Bij de uitvoering van uw taken krijgt u ondersteuning en begeleiding en bent u eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad. Regelmatig is er een bijeenkomst met het hele team OV-ambassadeurs. Tijdens deze bijeenkomsten is er tijd voor ontmoeting en uitwisseling en komt planning en deskundigheidsbevordering aan de orde. 

OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 60 jaar. De kosten die u maakt worden vergoed. Denk hierbij aan gemaakte reis- en telefoonkosten. 

Heeft u interesse, behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden? Mail ons: info@doemeemethetov.nl Liever bellen met één van de medewerkers is ook mogelijk via telefoonnummer 038 – 45 40 130.  

Reizen met het openbaar vervoer….wij helpen je graag op weg!

OV-ambassadeurs helpen met de inloopspreekuren, de proefreisjes en de voorlichtingsbijeenkomsten andere senioren op weg in het reizen met het openbaar vervoer.