Close

Word OV-ambassadeur

Heeft u passie voor het openbaar vervoer en vindt u het leuk die kennis en  ervaringen te delen met  senioren die nog onbekend zijn met het openbaar vervoer? Bent u woonachtig in de regio Amersfoort en 50 jaar of ouder? Dan bent u de persoon die wij zoeken als vrijwillig OV-ambassadeur!

Met een team van ongeveer 6 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de Utrechtse gemeentes Amersfoort, Baarn, Woudenberg en Soest het gehele jaar door diverse activiteiten voor senioren georganiseerd over het gebruik van het openbaar vervoer.

OV-ambassadeurs geven uitleg aan senioren tijdens een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. In wisselende teamsamenstelling van 2 personen presenteert u of beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden.

OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Senioren ervaren zo zelf het reizen en krijgen vertrouwen om zelfstandig met bus of trein te gaan reizen.

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. Bij de uitvoering van uw taken krijgt u ondersteuning en begeleiding en bent u eigenlijk altijd met een andere OV-ambassadeur op pad. Regelmatig is er een bijeenkomst met het hele team OV-ambassadeurs. Tijdens deze bijeenkomsten is er tijd voor ontmoeting en uitwisseling en komt planning en deskundigheidsbevordering aan de orde. 

OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 60 jaar. De kosten die u maakt worden vergoed. Denk hierbij aan gemaakte reis- en telefoonkosten. 

Heeft u interesse, behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden? Mail ons: info@doemeemethetov.nl Liever bellen met één van de medewerkers is ook mogelijk via telefoonnummer 038 – 45 40 130.  

Reizen met het openbaar vervoer….wij helpen je graag op weg!

OV-ambassadeurs helpen met de inloopspreekuren, de proefreisjes en de voorlichtingsbijeenkomsten andere senioren op weg in het reizen met het openbaar vervoer.

Word OV-ambassadeur!

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht, Eemland en Lekstroom  die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. 

Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.

Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.

Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

OV-ambassadeurs zijn actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en Regio Lekstroom met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan.

U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen we u als nieuwe collega begroeten?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@doemeemethetov.nl
of stel uw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130

We staan u graag te woord.