Word OV-ambassadeur

Word OV-ambassadeur!

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer? ‘Doe mee met het OV’ zoekt inwoners uit de regio’s Zuid Oost Utrecht, Eemland, Lekstroom en Leiden die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. 

Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.

Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.

Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.

OV-ambassadeurs zijn actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht, Regio Lekstroom en Leiden met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan.

U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.  

Mogen we u als nieuwe collega begroeten?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@doemeemethetov.nl
of stel uw vraag door te bellen naar 038 – 45 40 130

We staan u graag te woord.